Asigurarea RCA bucurie sau regret pentru soferii romani?

Dupa cum bine stim sunt anumite lucruri pe care suntem obligati in viata sa le facem, printre care si asigurarea masinii noastre in vederea accidentelor sau situatiilor neprevazute.

Aici putem enumera desigur si caderea unui copac intr-un moment de calamitate, disparitia acesteia de la locul parcat sau diferitele stricaciuni care sunt facute prin interventie umana.

Pe langa faptul ca Politia Rutiera ne obliga sa avem o asigurare RCA conform legislatiei auto in vigoare, aceasta este necesara in majoritatea cazurilor in care suntem implicati intr-o coliziune.

Cu toti ne dorim ca atunci cand ni se produce sau producem o stricaciune altcineva sa plateasca pentru noi si pe buna dreptate, banii nostri pot fi folositi si intrebuintati asa cum trebuie fara sa fie nevoie sa facem risipa in momente neprevazute.

Insa asigurarea RCA este o mare dilema deoarece multe firme care o efectueaza conform unor studii nu respecta clauzele contractuale, motiv pentru care am avea de suferit.
Sa dam un exemplu viabil si sa vedem cum ar sta lucrurile daca firma la care avem asigurare RCA nu ar plati pagubele unui accident produs de noi.

O constatare rutiera implica de la sine si un termen de solutionare a cazului iar daca acesta nu este respectat, iar firma noastra da din umeri, atunci vom avea de suferit, de la luarea carnetului pana la dosar penal.
Asa ca este nevoie sa fim atenti spre ce firma ne indreptam sa ne facem o asemenea asigurare RCA, care reprezinta atat un punct de legalitate in cazul controalelor periodice ale Politiei cat si o solutionare gratuita a tuturor situatiilor neprevazute.

Insa in ecuatie mai poate interveni si factorul timp, mai ales atunci cand vine vorba de reinoirea unei astfel de asigurari. Daca scapam zilnic dupa orele 18:00 de la munca si mai avem de luat copiii de la scoala sau de facut piata si strictul necesar in casa nu ne mai ramane timp decat de odihna, iar daca asigurarea nu este reinoita la timp putem avea serioase probleme.
Asadar ne putem reorienta spre achizitionarea unei asigurari RCA online, care aduce de la sine si o serie de avantaje si disponibilitati pentru noi cumparatorii.
In primul rand ne sunt puse la dispozitie comparatoare de preturi care sa ne ofere cele mai bune alternative din punct de vedere financiar dar si al clauzelor contractuale.

Cu doar cateva clickuri si in doar cateva secunde putem scapa de drumul ghiseelor si cozilor interminabile care se gasesc deseori la intocmirea unor astfel de asigurari RCA, lucru care ne-ar putea economisi timp, nervi si sanatate.
Asadar, ai alternative moderne pentru asigurarea optima a unei masini la preturi convenabile, fara sa fie nevoie sa te intrebuintezi mai mult decat este cazul.

Stiai ca o asigurare RCA poate fi utilizata chiar si in strainatate?
Daca produci un accident peste hotare, ai posibilitatea sa beneficiezi de plata integrala a daunelor prin intermediul acestei asigurari fara sa fie nevoie sa te impacientezi sau sa iti faci probleme de daunele pe care le-ai facut, un lucru ideal pentru a acoperi nevoile soferilor.