Cum să reduci consumul de carburant?

Consumul de carburant al masinii tale depinde de o serie de factori precum capacitatea cilindrica, tipul de carburant – benzina, motorina sau gaz – si asa mai departe, insa o mare parte din consumul masinii tale este dat de modul in care o conduci zi de zi. Este important sa intelegi ca printr-o simpla schimbare poti reduce consumul masinii cu usurinta!

Unul dintre principalele motive pentru care consumul de carburant al masinii poate creste este legat de greutatea autovehiculului. Cu alte cuvinte, daca vei parcurge o distanta de 10 kilometri cu masina incarcata de oameni si bagaje vei avea, fara indoiala, un consum mult mai mare decat daca vei merge singur. Altfel spus, fiecare kilogram in plus afecteaza consumul, astfel ca este bine sa nu transformi masina personala intr-un depozit. Spre exemplu, rotile de iarna sau de vara, trusele grele cu diverse scule care nu iti sunt in mod neaparat necesare si multe altele asemenea pot creste consumul masinii tale.

Mai departe, un alt aspect care poate fi usor trecut cu vederea, dar care afecteaza consumul este rezistenta la inaintare pe care masina o are. In situatia in care vei monta un suport pe cupola pentru bagaj, schiuri sau chiar biciclete, acesta va genera o rezistenta la inaintare, iar prin urmare masina va depune mai mult efort pentru a atinge si metine viteza dorita si implicit consumul creste. Asadar, in momentul in care nu mai ai nevoie pentru o perioada de timp de respectivul suport, nu uita sa il demontezi.

Un impact negativ asupra consumului il are si stilul de condus personal. Altfel spus, in momentul in care un sofer accelereaza puternic pentru a frana ulterior consumul masinii va creste! Solutia ideala este mersul la o viteza constanta, atat in oras, cat si atunci cand faci o deplasare in exteriorul oraselor. Este important sa anticipezi traficul, sa folosesti frana de motor pentru a reduce viteza atunci cand constati ca va trebui sa opresti si sa nu apesi pedala de acceleratie pana la podea pentru o distanta scurta!

Iata, deci, trei aspecte pe care daca le vei avea in vedere vei putea obtine un consum mai mic de carburant.