Devalorizarea in timp a unui telefon mobil

 

Inainte de a-ti cumpara un telefon mobil nou trebuie sa ai in vedere devalorizarea acestuia in timp, aspect care poate fi atat pozitiv, cat si negativ. Un telefon mobil inteligent care abia a iesit pe piata poate avea un pret mai ridicat in momentul aparitiei sale, dar pe masura ce timpul trece valoarea acestuia va scadea din ce in ce mai mult.

Asadar, daca ai un buget limitat iti poti indrepta atentia catre modele de telefoane aparute in anul anterior care iti vor oferi performante bune la un pret mai mic, acesta fiind aspectul pozitiv. Pe de alta parte, devalorizarea in timp a unui telefon mobil are si o parte negativa, astfel ca daca ai platit o suma bani pentru un dispozitiv de acest fel vei constata ca valoarea lui scade pe masura ce timpul trece.

Un criteriu important care poate influenta mult procesul de devalorizare in timp este marca telefonului sau producatorul. Telefoanele inteligente produse de marci de renume se pot devaloriza mai greu comparativ cu alte gadgeturi. De asemenea, trebuie avut in vedere ca un astfel de smartphone isi poate gasi mai usor un nou cumparator daca doresti sa il vinzi pentru a-ti cumpara unul nou.

Prin urmare, achizitionarea unui telefon mobil inteligent din generatia anterioara a unui producator cu o mare popularitate in acest domeniu, se poate dovedi a fi o idee exceptionala atat prin prisma faptului ca vei plati mai putini bani decat in cazul unui dispozitiv nou oferit de catre acelasi producator, cat si datorita calitatii acestui gadget.

De asemenea, trebuie mentionat ca o parte din telefoanele inteligente existente la ora actuala ofera utilizatorilor posibilitatea de a instala si utiliza o sumedenie de aplicatii si jocuri, avand caracteristici hardware de top. Altfel spus, un dispozitiv care a fost lansat in urma cu aproximativ un an iti poate indeplini aproape toate cerintele in materie de functionalitate, insa il poti achizitiona cu mai putini bani decat ai fi platit pe acelasi dispozitiv in momentul aparitiei sale. Bineinteles ca aceste aspecte sunt subiective, iar achizitionarea unui smartphone depinde in primul rand de buget si preferintele fiecarui utilizator in parte.