Mașina trebuie achiziționată în funcție de necesități

Achizitionarea unei masini este un pas important din punct de vedere financiar, astfel ca daca te afli in situatia de a-ti cumpara o masina noua este bine sa ai in vedere cat mai multe aspecte pentru a fi sigur ca vei lua decizia corecta. Unul dintre aceste aspecte consta in cumpararea unei masini noi sau a unui model second hand.

Fiecare dintre aceste doua masini vin cu avantaje si dezavantaje, astfel ca modelul nou are garantie si un risc mai mic de defectiuni fiind mai potrivita pentru cei care parcurg distante mari in afara oraselor pe cand un model second hand are un pret mai mic si totodata poate fi achizitionata cu un nivel de echipare superior unui model nou.

De asemenea, un dezavantaj important al masinii noi este pretul initial mult mai mare pe care trebuie sa il platesti si a unei devalorizari mult mai rapide comparativ cu un model de masina la mana a doua. Cu alte cuvinte, daca iti vei dori sa vinzi masina noua dupa un an de folosinta vei pierde mai multi bani decat in cazul in care vei dori sa vinzi o masina second hand dupa un an an de utilizare. In schimb, unul dintre cele mai mari dezavantaje ale unei masini la mana a doua consta in istoricul necunoscut al acesteia precum si faptul ca orice piesa se poate defecta oricand, iar costurile de reparatie pot fi destul de mari.

Un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere consta in motorizarea pe care o poti alege pentru masina ta, astfel ca exista motoare pe benzina, motoare diesel, electrice si motoare hibrid. Fiecare dintre acestea iti ofera o serie de avantaje si dezavantaje care, la randul lor, trebuie luate in calcul. Spre exemplu, un motor pe benzina poate fi potrivit atat in oras, cat si in afara orasului, pentru distante lungi, in timp ce un motor electric este ideal pentru kilometri parcursi in oras. Cu toate acestea, motorul diesel se poate dovedi a fi superior celui pe benzina pentru distantele lungi, insa hibridul are si autonomie mare oferind totodata un consum de carburant mai mic!